Вітренко закликав ввести санкції проти «Газпрому» за недопуск країн до поставок газу

Вітренко закликав ввести санкції проти «Газпрому» за недопуск країн до поставок газу

Глава компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко висловився про необхідність санкцій проти «Газпрому» у разі блокування поставок палива з інших країн.

Вітренко закликав ввести санкції проти «Газпрому» за недопуск країн до поставок газу.

Глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко в даний час знаходиться в Сполучених Штатах в складі української делегації, яку очолює президент Володимир Зеленський. Раніше український лідер обговорив з американським колегою Джо Байденом гарантії енергетичної безпеки для України на тлі запуску російського газопроводу «Північний потік – 2».

Вітренко зазначив, що Україні потрібні не підписані політиками паперу, а контракти з європейськими компаніями на транзит через Україну.

«А якщо таких контрактів не буде і якщо “Газпром” продовжить блокувати доступ третіх сторін до транзиту через Україну, тоді повинні бути санкції», – підкреслив глава «Нафтогазу», додавши, що це буде доказом використання «Газпромом» трубопроводу як геополітичного зброї.

В ефірі телеканалу «1 + 1» Вітренко уточнив, що в даний момент Україна чекає «обіцяних так званих консультацій на технічному рівні». За його словами, це будуть переговори з німцями.

«І на цих переговорах ми будемо говорити з конкретними компаніями про конкретні контракти на транзит газу через Україну», – зазначив керівник «Нафтогазу».

Поділитись