Вісім свідків у справі МН17 бачили запуск ракети в літак з Донецька

Вісім свідків у справі МН17 бачили запуск ракети в літак з Донецька

Вісім свідків у справі про катастрофу малазійського «Боїнга» MH17 заявили в суді, що бачили або чули запуск ракети, імовірно, яка збила літак.


Суддя Хелейн Керстенс-Фокенс під час слухань в судовому комплексі «Схіпхол» в Гаазі заявила, що з 20 опитаних свідків 12 осіб повідомили, що бачили слід від ракети, а 8 висловили впевненість в тому, що бачили або чули запуск ракети.

«Що стосується місця запуску, то ряд свідків вказав на напрям на південь від Сніжного, деякі – в сторону Савур-могили, а деякі – на напрям в сторону селища Первомайського, який розташований між Сніжним і Савур-могилою», – зазначила суддя.

Троє з восьми чоловік заявили, що знаходилися поруч з місцем запуску ракети поруч з населеним пунктом Первомайський.
Boeing, що виконував рейс «Амстердам – ​​Куала-Лумпур», був збитий в небі над Донбасом в 2014 році. В результаті загинули 298 осіб. В даний час в Гаазькому суді обвинуваченими у справі про катастрофу проходять росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко. За версією слідства, для удару по Boeing був використаний зенітно-ракетний комплекс «Бук», що стояв на озброєнні в 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ з Курська.

Поділитись