Прокуратура Нідерландів підготувала докази знищення рейсу MH17 “Буком” бойовиками ДНР

Прокуратура Нідерландів підготувала докази знищення рейсу MH17 “Буком” бойовиками ДНР

Суд Гааги почав сьогодні вранці чергове засідання у справі про загибель малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 в небі над Донбасом з огляду уламків літака, які розміщені в ангарі на військовій базі гільзи-Рієн.

Суд поки йде дуже повільно. Про жодні висновки не повідомляється. При цьому прокуратура Нідерландів пообіцяла в цьому році представити докази своєї версії події.

Як повідомляє видання Nu.nl, в ангарі встановлена ​​сталева конструкція, до якої прикріплені уламки літака. За допомогою драбини можна піднятися і заглянути всередину. Реконструйована частина інтер’єру кабіни пілота. Зазначено місце, куди, імовірно, могла потрапити ракета.

Поруч з ангаром поставлено намет, де знаходяться представники суду, прокуратури та адвокати Олега Пулатова, єдиного підозрюваного, у якого є представники на цьому процесі.

На виїзному засіданні дозволено бути присутнім тільки обмеженій кількості людей. Висновки суду будуть обговорюватися не відразу, а пізніше.

Прокуратура Нідерландів заявила, що в цьому році представить докази того, що рейс MH17 був збитий ракетою, випущеною з установки “Бук” з-під Первомайського, який контролювався збройними формуваннями невизнаної ДНР.

Крім цього в нідерландській прокуратурі зазначили, що експерти російського оборонного концерну “Алмаз-Антей” кілька місяців тому оглянули на базі Гілз-Рейен реконструкцію ураженого “Боїнга”. Їхні свідчення були враховані.

“Наш висновок і раніше такий: пошкодження літака вказують на те, що він був збитий ЗРК” Бук “, яка була запущена з боку населеного пункту Первомайське. Цього року ви побачите докази”, – заявила представник Прокуратури Нідерландів Дігна Ван Бутцелар.

В результаті аварії рейсу MH17 17 липня 2014 року всі 298 пасажирів, в тому числі майже двісті голландців, загинули.

Кримінальна справу в даний час знаходиться на попередній стадії.

Поділитись