Вироком суду засуджено банківського працівника за привласнення коштів

Вироком суду засуджено банківського працівника за привласнення коштів

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення банківського працівника у привласненні грошових коштів.

Як встановило слідство, впродовж майже року касир однієї з банківських установ, розташованих у місті Нова Каховка, привласнювала грошові кошти, які громадяни сплачували за комунальні послуги. Після того, як один із платників звернувся зі скаргою про відсутність надходження платежу до комунального підприємства, була проведена ревізія, яка виявила привласнення грошових коштів працівником банку.

Як пояснила суду обвинувачена, на скоєння зазначених кримінальних правопорушень наважилася тому, що перебувала в скрутному матеріальному становищі, гроші в подальшому розраховувала повернути. В скоєному розкаюється, шкодує про вчинені кримінальні правопорушення.

“За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), та частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене повторно), суд призначив покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з розпорядженням товарно-матеріальними цінностями, строком на два роки, водночас звільнивши обвинувачену від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк в два роки”, – повідомляє прес-служба суду.

Поділитись