Вірменія застосувала «Іскандер» проти Азербайджану

Вірменія застосувала «Іскандер» проти Азербайджану

За кілька годин до укладення угоди про припинення вогню між Вірменією і Азербайджаном перша сторона вперше застосувала проти другої ракету комплексу «Іскандер», повідомляє The Drive.

Відповідні відео поширюються в соцмережах, зокрема, в Twitter. Американське видання пише, що точні дата і час пуску ракети невідомі, проте всі свідчення вказують на застосування вірменською стороною саме ракет «Іскандер», а не радянських балістичних ракет «Точка».

«Це новітні і найпотужніші балістичні ракети малої дальності, які Вірменія придбала у Росії в 2016 році», – розповідає The Drive.

Видання зазначає, що на сьогоднішній день Вірменія є єдиною країною в світі, яка придбала експортний варіант даної системи озброєнь, відомий як «Іскандер-Е».

Вірменія і Азербайджан домовилися про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі, починаючи з настання 10 листопада. Сторони зупиняються на зайнятих позиціях, при цьому вони повинні обмінятися військовополоненими і тілами вбитих. Всі транспортні вузли в Нагірному Карабасі розблокуються.

Поділитись