Вірменія подала позов до суду ООН на Азербайджан

Вірменія подала позов до суду ООН на Азербайджан

Вірменія подала позов до Міжнародного суду ООН на Азербайджан, звинувативши його в расовій дискримінації вірменів.

«Вірменія просить суд притягнути до відповідальності Азербайджан за порушення конвенції, щоб запобігти майбутній шкоду і відшкодувати збиток, який вже було завдано», – повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу судової інстанції.

На думку вірменської сторони, Азербайджан порушив Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

У позовній заяві наголошується, що «десятиліттями Азербайджан піддавав вірмен расової дискримінації», і що «в результаті проведеної державою політики ненависті вірмени піддавалися систематично дискримінації, масових вбивств, тортур та інших видів насильства».

У Вірменії також заявили, що у вересні 2020 року Азербайджан знову порушив конвенцію в ході збройного конфлікту між країнами.

Раніше офіційний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що Росія відстежує обстановку на кордоні Вірменії та Азербайджану і чекає відповіді від країн на пропозиції з питань делімітації.

У серпні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Азербайджану і Вірменії потрібно істотно стримати риторику по відношенню один до одного в інтересах остаточного мирного врегулювання.

Поділитись