Військовослужбовці США опинилися відрізаними від світу на японському острові Окінава через Covid-19

Військовослужбовці США опинилися відрізаними від світу на японському острові Окінава через Covid-19

Вони перебувають у віртуальному замиканні після того, як на декількох базах морської піхоти США з’явилося багато випадків коронавірусу.

Розпорядження про обсервацію, яке було видано вранці в суботу, забороняє майже весь позаміський рух десятками тисяч військовослужбовців США на базах, якщо це не затверджено офіцером у званні підполковника чи вище.

На Окінаві розташовано декілька американських військових баз, таких як Кадена, Футемма і Кемп-Хансен. Ситуація з COVID-19 на цих базах зазвичай не розкривається для зовнішнього світу і не враховується в офіційній статистиці префектури.

Офіс губернатора префектури Окінава заявив, що 62 випадки Covid-19 були діагностовані серед персоналу аеровокзалу морської піхоти США Футенма, Кемп Хансен та Кемпза Кінза станом на неділю. Американських військових не випускають з номерів.

В п’ятницю генерал Джоел Кері, командир авіабази Кадена, заявив, що “військові об’єкти США на острові охопила інфекція коронавірусу”, а також є три випадки серед місцевого населення.

“Заразилися в основному морські піхотинці, призначені в MCAS Futenma та Camp Hansen”, – заявив Кері.

Бази морської піхоти США були поміщені під стан охорони здоров’я Charlie, який, згідно з даними веб-сайту Морських сил, забороняє будь-яку діяльність поза межами бази, крім поїздок на бази до резиденцій та з них. Будь-яка інша поїздка вимагає схвалення старшого офіцера.

Поділитись