Військовослужбовці КНДР помічені біля кордону з Південною Кореєю

Військовослужбовці КНДР помічені біля кордону з Південною Кореєю

КНДР направила військовослужбовців на залишені раніше пости в демілітаризованій зоні на кордоні з Південною Кореєю, передає 18 червня агентство Yonhap з посиланням на джерела у військових колах.

За даними співрозмовників агентства, південнокорейська сторона повідомила про прибуття солдатів на 150 постів в буферній зоні, які були звільнені відповідно до угоди про деескалації напруженості на півострові від 19 вересня 2018 року.

Близько сотні північнокорейських солдатів помічені в Кесонському індустріальному комплексі. Представники ЗС Південної Кореї підкреслили, що «пильно стежать за діями військових в сусідній країні і готові в будь-який момент відреагувати на провокації».

Раніше повідомлялося, що Пхеньян має намір ввести військових в прикордонний район Кесона і околиці Кімгансан і відновити навчання на цих територіях. 15 червня стало відомо, що Північна Корея підірвала міжкорейський офіс зв’язку в районі Кесонського промислового комплексу.

Пізніше влада Південної Кореї заявила, що не стануть терпіти дії північного сусіда, спрямовані на ескалацію напруженості на Корейському півострові.

У свою чергу Пхеньян заявив, що Сеул чекає «справедлива відплата».

Поділитись