Військовий експерт Кріс Осборн оцінив шанси США проти Росії у війні на суші

Військовий експерт Кріс Осборн оцінив шанси США проти Росії у війні на суші

Американський військовий експерт Кріс Осборн оцінив шанси США проти Росії в разі військового протистояння на суші, зазначивши, що у Москви в два рази більше танків.


У своїй статті в журналі The National Interest 18 вересня Осборн називає кількість танків в розпорядженні Росії вражаючим, але пояснює чисельну перевагу тим, що РФ нібито сухопутна держава, в той час як США мають «величезною військово-морської і військово-повітряної міццю».

У матеріалі наголошується, що російський бронетанковий парк налічує 27 тис. одиниць, 12 тис. з яких – танки. У найближчі роки Москва планує поповнити війська ще 1200 одиницями бойових машин. На озброєння, зокрема, надійдуть модернізовані Т-72Б і Т-80. США поки мають лише 6 тис. танків.

Осборн відзначає, що Т-72 створювався в СРСР в той же період, коли Штати займалися удосконаленням «Абрамсов». Однак модернізована версія Т-72Б, ймовірно, буде поступатися поліпшеним танкам «Абрамс». При цьому американський експерт визнає, що більшість характеристик Т-72Б ще навіть не розкриті.

«Новітні модифікації« Абрамса »оснащені передовими інфрачервоними датчиками далекого огляду, новими тепловими прицілами для виявлення теплової сигнатури ворожих машин, в них використані нові бронематеріали і багатофункціональні боєприпаси. Все це ставить питання про те, чи здатний танк «Абрамс» перевершити російський танк Т-14 «армату», – пише Осборн.

При цьому, на його думку, ймовірно, саме військово-повітряна міць буде визначати, чиї сухопутні війська візьмуть верх, «тому що російські танки стануть вразливими в тому випадку, якщо американці отримають перевагу в небі».

В результаті Осборн приходить до висновку, що в разі війни визначальними стануть технічна «начинка» техніки і ВПС.

Поділитись