Військові США підірвали останній аванпост ЦРУ в Афганістані

Військові США підірвали останній аванпост ЦРУ в Афганістані

Військові США в результаті одного з контрольованих вибухів в Кабулі знищили Eagle Base – останній аванпост Центрального розвідувального управління (ЦРУ) в Афганістані за межами столичного аеропорту.

Про це повідомляє в суботу, 28 серпня, The New York Times з посиланням на американських чиновників.

За інформацією видання, військові позбулися бази для того, щоб залишене на ній обладнання і інформація не потрапили до рук владі Кабула.

Відзначається, що знищення Eagle Base було спланованим і не було пов’язане з атаками у аеропорту Кабула.

Напередодні Центральне командування збройних сил США повідомило, що американські військові завдали повітряного удару в провінції Нангархар на сході Афганістану. У відомстві уточнили, що за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА) був знищений бойовик угруповання ІДІЛ.

26 серпня в Кабулі прогриміли кілька вибухів, їх жертвами стали майже 200 осіб. При цьому серед жертв є американські військовослужбовці, двоє громадян Великобританії і дитина підданого країни. ЗМІ писали, що до атак можуть бути причетні терористи.

Пізніше в той же день в Кабулі прогриміли ще два вибухи, їх зробили ВС США для знищення свого обладнання.

19 серпня агентство Reuters писало, що після втечі урядових сил Афганістану нова влада Кабула захопили в якості трофеїв частина військової техніки США. Як наголошується в публікації, з 2002 по 2017 рік Вашингтон поставив афганським військовослужбовцям озброєння на суму близько $ 28 млрд, включаючи зброю, ракети, прилади нічного бачення і навіть невеликі безпілотники для збору даних.

Поділитись