Вихід України з Мінських угод Єрмак визнав неможливим

Вихід України з Мінських угод Єрмак визнав неможливим

Вихід Києва з мінських угод призведе до «катастрофічного результату», заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак.


За його словами, наслідки виходу України з мінських угод в односторонньому порядку в нинішніх умовах виявляться строго негативними. Однак Єрмак підкреслив, що існуючі домовленості вимагають перегляду.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю британській газеті The Guardian, що відводить рік на досягнення результатів по Донбасу, і пообіцяв вийти з переговорів у разі, якщо за цей термін «нормандський формат» (Росія, Німеччина, Франція і Україна) не принесе результатів. За словами лідера країни, формат угод по врегулюванню конфлікту в Донбасі буде необхідно змінити, якщо до грудня в цьому процесі не відбудуться зрушення.

Останній саміт в «нормандському форматі» пройшов в грудні 2019 роки після трирічної перерви. Лідери Росії, України, Франції та Німеччини домовилися, що мінські угоди не мають альтернативи і не підлягають перегляду. Також на переговорах сторони домовилися, що на нову зустріч в кінці березня 2020 року в зоні конфлікту повинні з’явитися нові ділянки відводу військ.

Поділитись