Київ почав роботу над новими Мінськими угодами

Київ почав роботу над новими Мінськими угодами

Деякі положення Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасі «слід змінити, так як їх неможливо виконати», заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.


Пристайко в інтерв’ю радіостанції «Голос Америки» заявив, що угоди повинні були бути виконані ще в 2015 році, проте зараз 2020 рік, і миру на Донбасі досягти все ще не вдалося.

“Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо. Мінські домовленості вичерпали себе і вимагають змін”, – стверджує глава українського зовнішньополітичного відомства.

Пристайко заявив, що Україна працює над новою редакцією Мінських угод, хоча Росія публічно виступає проти внесення в них змін. Київ, за його словами, також намагається «змусити всіх учасників погодитися з тим, що Мінські домовленості вичерпали себе і вимагають змін».

Глава МЗС України висловив упевненість, що з часом буде створено новий документ, який буде простіше виконати і досягти результатів, але Росія, Німеччина і Франція раніше одноразово заявляли про безальтернативність Мінських угод. 

Поділитись