Відтепер не Дніпропетровська, а Січеславська область

Відтепер не Дніпропетровська, а Січеславська область

Верховна Рада перейменувала Дніпропетровську область на Січеславську. За внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) проголосували 240 народних депутатів.


Тепер законопроект №9310-1 про перейменування області на Січеславську направлять до Конституційного Суду України.

Загалом на розгляд пралменту виносилися дві пропозиції назв для області – Січеславська та Дніпровська. Законопроект про перейменування області на Дніпровську нардепи не підтримали.

В опитуванні мешканців області, результати якого продемонстрували у залі Верховної Ради, найчастіше звучала пропозиція перейменувати Дніпропетровську на Січеславську область, щоб нагадати українцям про важливу сторінку в історії нашої держави – добу Запорозької Січі.

За назву “Січеславська” висловлювалися і більшість депутатів Верховної Ради.

“Добробут нашого народу залежить, зокрема, і від того, як ми проведемо декомунізацію. Якщо ми хочемо, щоб Україна гідно жила, ми повинні позбутися пам’яті про тих катів, які організували Голодомор українського народу. Тому, безумовно, у назві української області не може бути прізвища Петровського. Ми вважаємо, що потрібно відновлювати історичну справедливість”,– сказав народний депутат, представник фракції “Батьківщина” Іван Крулько.

Поділитись