Вибори в Сенат Франції: праві партії зміцнили позиції

Вибори в Сенат Франції: праві партії зміцнили позиції

За результатами виборів в Сенат Франції, які пройшли в неділю, 27 вересня, групі «Республіканці» в союзі з іншими правими і правоцентристськими партіями вдалося зміцнити позиції у верхній палаті парламенту, передає Agence France-Presse.

В цьому році вибори торкнулися 172 з 348 місць в Сенаті Франції. Фракція партії «Республіканці» на чолі з Брюно Ретайю тепер має 143 місця у верхній палаті парламенту. Союзний їй «Центристський союз» отримав 24 місця. Партії «Вперед, Республіка!», створеної президентом Франції Еммануелем Макроном, не вдалося зміцнити свої позиції.

У той же час, крайня права партія «Національне об’єднання» змогла зберегти єдине місце в Сенаті, яке займає депутат Стефан Равье. Крім того, вперше в верхню палату французького парламенту обрався корсиканський націоналіст – Поль Туссен Паріджі, який виступає за незалежність острова Корсика від Франції.

Нагадаємо, 17 вересня депутат Національних зборів від департаменту Па-де-Кале Бенуа Поттер покинув фракцію «Вперед, республіка!» і перейшов до групи «Діяти разом». Це вже 40-й член партії «Вперед, республіка!», який вирішив змінити свою політичну приналежність.

Поділитись