Верховний суд США перегляне результати підрахунку голосів за президента

Верховний суд США перегляне результати підрахунку голосів за президента

Суддя Верховного суду США Семюель Аліто відхилив прохання республіканців про негайне припинення підрахунку бюлетенів в Пенсильванії, які прибули після закінчення дня виборів.

Тим часом суддя С. Аліто наказав Пенсильванії продовжувати підраховувати окремо запізнілі бюлетені, підтвердивши рішення, яке вже було прийнято виборчою комісією штату. На думку комісії, малоймовірно, що вони вплинуть на результат в цілому.

Клопотання про негайне поновлення підрахунку було подано, коли демократ Джо Байден зміцнив своє лідерство в виборних перегонах.

Вважається, що більшість з цих бюлетенів – на користь Байдена. Республіканці наполягають, що вони повинні бути дискваліфіковані відповідно до закону штату Пенсильванія.

В якості першого кроку партія зажадала від Верховного суду бюлетені, що надійшли після 20:00 в ніч виборів, скласти окремо від інших і запобігти їх підрахунок.

За останніми даними, в Пенсильванії може бути анульовано до 100 тисяч голосів, відправлених поштою, в тому випадку, якщо Верховний суд США визнає їх незаконними. На даний момент вже прийнята забезпечувальна міра по відділенню бюлетенів, отриманих після 20:00 3 листопада. Відомо, що більшість поштових голосів було подано за Джо Байдена, а розрив між ним і Дональдом Трампом всього становить 29 тисяч голосів.

Поділитись