В Японії запропонували завдати ядерного удару по Росії

В Японії запропонували завдати ядерного удару по Росії

Питання про повернення Курильських островів можна вирішити тільки війною.

Таку думку висловлюють деякі рядові японці, коментуючи політичні відносини з Росією.

Гучна заява була опублікована в коментарях під статтею про відставку прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе. Матеріал опублікувало видання Yahoo News Japan. У ньому автор припустив, що російська влада будуть тиснути на нового главу уряду, якщо він, як і його попередник, буде наполягати на вирішенні «курильського питання», залишаючи на потім підписання мирного договору.

Читачі дуже активно відреагували на статтю. Так, одні запропонували не вести з росіянами ніяких переговорів і почекати, поки РФ «сама загнеться», інші закликали свій уряд зблизитися з США і Заходом, а також долучитися до антиросійським санкцій. Треті відзначили, що Курили можна повернути тільки силовим шляхом.

«Росію можна буде перемогти, якщо вдарити ядерними ракетами, ну якщо не по її столиці, то хоча б по військових базах», – написав користувач під ніком hat.

Раніше заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що негативна реакція японців на будь-яку активність Росії на Курильських островах «не має сенсу». Він підкреслив, що Японія завжди буде «сусідкою» росіян, тому їй доведеться змиритися з геополітичними пріоритетами РФ.

Поділитись