В Японії виявлено випадки COVID-19 серед журналістів, які висвітлюють підготовку до Олімпіади

В Японії виявлено випадки COVID-19 серед журналістів, які висвітлюють підготовку до Олімпіади

В Японії виявлено перші випадки COVID-19 серед журналістів, які висвітлюють підготовку команд до Олімпіади в Токіо.

Хворі були виявлені в знімальній групі, яка робила репортаж в розташуванні збірної Сінгапуру.

Ще в кінці червня, як пише японська газета Tokyo Shimbun, журналісти одного з місцевих телеканалів мали намір зробити матеріал про членах команди Сінгапуру з настільного тенісу. Протягом трьох годин вони знімали тренування спортсменів, а з одним з них зробили інтерв’ю. Однак до вечора того ж дня у режисера телеканалу, який спілкувався з одним з атлетів, піднялася температура, тест підтвердив коронавірус. Пізніше він був виявлений і у телеоператора. Сінгапурські спортсмени були змушені також пройти тестування, але про його результати поки не повідомлялося.

Інцидент, згідно з публікацією, викликав широкий резонанс: оргкомітет токійській Олімпіади на два тижні заборонив спілкування журналістів зі збірною Сінгапуру, не виключено, що обмеження поширяться і на інші команди. Раніше ж стало відомо і про зараження коронавірусів щонайменше трьох спортсменів. У двох з них COVID-19 виявили відразу після прильоту в Токіо, а у третього – представника Уганди – вже в Японії, правда, в той момент він перебував на карантині.

В Японії вже протягом 2,5 тижнів спостерігається зростання захворюваності коронавірусом, при цьому до Олімпіади в Токіо залишається менше трьох тижнів. Згідно з деякими опитуваннями, більшість японців вважає за необхідне скасувати Ігри або знову перенести їх на більш пізній термін.

Поділитись