В Японії через тайфун постраждали більше 50 людей

В Японії через тайфун постраждали більше 50 людей

Щонайменше 52 людини постраждали на південному заході Японії в результаті впливу потужного тайфуну “Хайшень”, який обрушився на територію країни минулої ночі.

Про це повідомило агентство Kyodo в понеділок, 7 сентября.

Сильні дощі, які приніс з собою тропічний шторм, стали причиною зсувів в префектурі Міядзакі. В результаті один будинок в гірському районі було зруйновано. Чотири людини, які там знаходилися, включаючи двох громадян В’єтнаму, числяться зниклими без вісті.

Через обриви ліній електропередачі на південно-західному острові Кюсю без світла залишаються зараз близько 350 тис. будинків. Майже в 100 тис. енергопостачання було відновлено протягом ранку. Рекомендації або вказівки про евакуацію продовжують діяти щодо ряду районів, де проживають близько 4,5 млн осіб.

Тайфун “Хайшень” в даний час рухається з боку Японії до Корейського півострова зі швидкістю 11 м/с. Швидкість вітру в епіцентрі досягає 60 м/с. Через шторм на південному заході Японії протягом понеділка може випасти понад 200 мм опадів. “Хайшень” також вплинув на погоду в інших регіонах країни: в Токіо з самого ранку дме сильний вітер і періодично йде дощ.

Прем’єр-міністр Сіндзо Абе провів екстрене засідання уряду, на якому віддав розпорядження зробити все необхідне для захисту місцевого населення. При канцелярії прем’єра діє кризовий штаб, який координує діяльність відповідних центральних органів виконавчої влади, залучених до роботи щодо запобігання збиткам від тайфуну.

Поділитись