CNN: Міста США втрачають 36 мільйонів дерев на рік

CNN: Міста США втрачають 36 мільйонів дерев на рік

Дерева можуть знизити літню денну температуру на цілих 10 градусів за Фаренгейтом, згідно з недавнім дослідженням.


Але деревний покрив у містах США скорочується. У дослідженні, опублікованому Службою лісових ресурсів США, було встановлено, що міста втрачали 36 мільйонів дерев щорічно протягом п’ятирічного періоду. Це падіння на 1% з 2009 по 2014 рік.

“Якщо ми продовжимо цей шлях, “міста стануть теплішими, забрудненішими і, як правило, непридатними для жителів”, – сказав Девід Новак, старший вчений з лісової служби США та співавтор дослідження.

Новак говорить, що існує багато причин, коли наш навіс знижується, зокрема урагани, смерчі, пожежі, комахи та хвороби. Але єдина причина втрати дерев, яку людина може контролювати, – це розумний розвиток.

“Ми бачимо, як деревне покриття замінено на непроникне покриття. Це означає, що, дивлячись на фотографії, там нині парковка або будівля”, – сказав Новак.

Понад 80% населення США проживає в міських районах, а більшість американців проживає в лісових районах уздовж узбережжя Сходу та Заходу, говорить Новак.

“Кожен раз, коли ми вирубуємо дерево, це не тільки впливає на якусь ділянку, це впливає на регіон”.

Дослідження оцінило втрати дерев на основі ролі дерев у видаленні забруднення повітря та збереженні енергії. Втрачена вартість становила 96 мільйонів доларів на рік.

Поділитись