В уряді Великобританії виявилися незадоволені Борисом Джонсоном

В уряді Великобританії виявилися незадоволені Борисом Джонсоном

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на самому початку епідемії коронавірусу пропустив п’ять засідань Cobra – урядового комітету з надзвичайних ситуацій, пише The Sunday Times.

Засідання пройшли в січні і лютому, в той час коли коронавірус був другорядною темою в британській порядку після Brexit і повені, відзначає видання. Один із співробітників уряду, вказаний як помічник, на умовах анонімності сказав газеті: «Ви не воюєте, якщо вашого прем’єр-міністра немає».

Міністр охорони здоров’я і соціального забезпечення тіньового уряду Великобританії Джонатан Ешворт заявив, що в світлі подібних публікацій необхідно поставити питання про те, чи дійсно влада забарилися з діями по боротьбі з епідемією. «Були допущені помилки, особливо щодо засобів індивідуального захисту та тестування», – зауважив політик.

У керівництві Лейбористської партії зажадали від Джонсона прозорості та вжиття невідкладних заходів. Також опозиція звинуватила прем’єра в низці «дорогих, руйнівних і непробачних» помилок.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон видужав від коронавірусу COVID-19. Про це заявив офіційний представник канцелярії британського уряду.

Поділитись