В Україні зросли штрафи за продаж книг, ввезених з Росії

В Україні зросли штрафи за продаж книг, ввезених з Росії

В Україні зросли штрафи за продаж книг, ввезених з Росії без відповідних дозволів. Про це повідомляє NEW FORMAT з посиланням на прес-службу Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення.

Так, з 1 січня, розмір грошового стягнення становить 41 730 грн – це 10 мінімальних зарплат, за перший випадок поширення. За кожен наступний – штраф підвищується до 208 650 грн, тобто 50-ти мінімальних зарплат.

Штрафи змінилися у зв’язку підвищенням мінімальної заробітної плати до 4173 грн.

Згідно з повідомленням, минулого року продавців нелегальної друкованої продукції з Росії оштрафували більш ніж на 1 млн гривень.

Держкомтелерадіо закликало продавців «відповідально ставитися до підбору асортименту видавничої продукції» і не порушувати законодавство.

В декабре 2016 года Верховная Рада утвердила процедуру ввоза в Украину книг, напечатанных в Российской Федерации. Чтобы привезти и распространять российские книги, необходимо получать разрешение Госкомтелерадио.

У грудні 2016 року Верховна Рада затвердила процедуру ввезення в Україну книг, надрукованих в Російській Федерації. Для ввезення й розповсюження російської друкованої подукції необхідно отримати дозвіл Держкомтелерадіо.

Поділитись