В Україні зросла кількість безробітних

В Україні зросла кількість безробітних

У листопаді їх кількість підскочила відразу на 11,4% щодо жовтня – з 259,3 тис. до 288,9 тис. людей, пише UBR з посиланням на Держстат.

За даними відомства, найбільше зареєстрованих безробітних у містах – 162,1 тис. проти 126,8 тис. осіб у сільській місцевості. Однак, якщо кількість осіб, що встали на облік по безробіттю, відносно жовтня в містах зросла на 6,4 тис. осіб, то в сільській місцевості кількість претендентів “підстрибнуло” аж на 23,2 тис.

Серед всіх безробітних більше жінок – 164,5 тис. проти 124,4 тис. офіційно непрацевлаштованих чоловіків. Кількість тих, хто шукає вакансію чоловіків минулого місяця зросла майже на 21 тис. жінок, що стали на біржу праці, в листопаді стало більше майже на 9 тис.

Відзначимо, що ще в лютому кількість офіційно непрацевлаштованих було на 78 тис. осіб більше, ніж у листопаді – або 367 тис. Однак починаючи з березня їх кількість скорочувалася в середньому на 13,5 тис. осіб в місяць – в основному за рахунок сільської місцевості. При цьому навесні темпи падіння чисельності офіційно безробітних були істотно вище, ніж восени.

Виходячи з даних Держслужби статистики, в листопаді на 289 тис. безробітних припадає близько 81 тис. вакансій – тобто 4 шукають роботу на одне місце.

Поділитись