В Україні зловмисники чотири роки тримали підприємця у «полоні»

В Україні зловмисники чотири роки тримали підприємця у «полоні»

Поліцейські проводять слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом викрадення підприємця та привласнення майна організації. Про це повідомили в  Управлінні комунікації Національної поліції України.

У Головному слідчому управлінні розповіли, що під тиском потерпілий відмовився від позовних заяв щодо визнання недійсними процедуру банкрутства та договір купівлі-продажу підприємства, яке він очолював. У результаті зловмисники шахрайським шляхом стали власниками майна підприємства та змінили вид діяльності. Здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом викрадення та незаконного позбавлення волі голови правління одного з підприємств, яке розташоване на Черкащині.

“Встановлено, що у грудні 2012 року невстановлені особи викрали потерпілого та незаконно утримували його упродовж чотирьох років на території Київської області. На той час потерпілий оскаржував у судах проведену процедуру банкрутства та договір купівлі-продажу підприємства, яке він очолював. Однак під тиском викрадачів він відмовився від усіх позовних вимог. Відтак зловмисники домоглися проведення процедури банкрутства та переоформлення права власності на майно зазначеного підприємства, а договір купівлі-продажу дійсним. Після незаконного переоформлення права власності вони перейменували підприємство та змінили вид діяльності”, – йдеться у повідомленні відомства. 

Наразі здійснюється досудове розслідування щодо осіб, причетних до позбавлення волі потерпілого та незаконного переоформлення права власності за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу.

Поліцейські проводять слідчі дії, зокрема проводяться санкціоновані обшуки. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

 

Поділитись