В Україні заявили, що не будуть реєструвати російську вакцину “Супутник V”

В Україні заявили, що не будуть реєструвати російську вакцину “Супутник V”

Україна не планує давати дозвіл на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу “Супутник V”.

Про це в п’ятницю на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов. “Одна політична сила просто підняла істерію з приводу реєстрації російської вакцини” Супутник V “. Відразу можу сказати, що <…> ніхто російську вакцину в країні реєструвати не буде”, – сказав Степанов.

В Україні вакцинацію від коронавірусу планують почати в лютому. В кінці минулого року влада країни повідомила про укладення договору на поставку понад 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech. Україна також очікує поставки вакцини за програмою COVAX (міжнародний механізм в рамках ВООЗ, покликаний сприяти отриманню вакцин від коронавірусу менш благополучними країнами). На першому етапі Київ отримає 1,2 млн доз препарату, а всього, за даними Міністерства охорони здоров’я, Україна виділять 8 млн доз.

Україна веде переговори з усіма світовими виробниками вакцини від коронавірусу, крім російських. У той же час харківська компанія “Біолік” подала в органи влади документи для держреєстрації “Супутник V”, в тому числі для виробництва цієї вакцини на території країни.

Поділитись