ЗМІ розповіли про ситуацію з вакцинацією від COVID-19 в Криму

ЗМІ розповіли про ситуацію з вакцинацією від COVID-19 в Криму

Київ досі не почав щеплювати українців, в той час як в Криму вже провели вакцинацію, пише агентство Bloomberg.

Також підкреслюється, що завдяки сприянню Москви прищеплювати населення готуються самопроголошені Луганська і Донецька народні республіки. Автори статті звернули увагу, що Україна – найбільша з небагатьох країн Європи, яка ще не приступила до вакцинації.

“Проблема проста: їм нічого дати 42-мільйонним населенням, оскільки замовлені урядом дози (вакцини) або не затверджені, або не прибули (в країну)”, – йдеться в статті.

На думку публіцистів, ця невдача загрожує українському президенту Володимиру Зеленському геополітичними наслідками, а також зростанням тиску на нього всередині країни. Як зазначили автори, попередньо, вакцинація в Україні почнеться в лютому.

При цьому Росії, за їхніми словами, вдалося вакцинувати населення Криму. Також країна планує поставити в ДНР і ЛНР в січні 145 тисяч доз вакцини “Супутник V”.

“Спроба Європи прискорити темпи вакцинації, щоб перемогти COVID-19 відкрила можливість для Росії на передовій лінії конфронтації з Заходом”, – вважають журналісти.

Крім того, вакцина “Супутник V” вже отримала схвалення регуляторів в Сербії, а Угорщина стала першою країною в Євросоюзі, що санкціонував використання російського ліки, відзначили журналісти.

Поділитись