В Україні заявили про зростання тарифів на газ через «Північний потік-2»

В Україні заявили про зростання тарифів на газ через «Північний потік-2»

Депутат Верховної ради України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко заявив, що через запуск трубопроводу «Північний потік-2» і скорочення обсягів транзиту газу Україна зіткнеться зі зростанням тарифів для населення.

Про це він розповів в прямому ефірі телеканалу «Наш».

«По-перше, якщо транзит припиниться, то взагалі постане питання не тільки ціни і тарифів, а наявності, фізичної наявності газу в системі … Якщо фізично не буде газу з боку Росії, то необхідно його буде або піднімати зі сховищ, що не завжди можливо , або фізично (транспортувати) реверсом з західного кордону, що теж дуже складно», – розповів Кучеренко.

Він зазначив, що в разі, якщо кількість транзиту газу знизиться до показників менш 15 млрд. Кубометрів на рік, то газу в Газотранспортній системі України просто не буде.

Раніше результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», показали, що екс-глава України Петро Порошенко і діючий президент країни Володимир Зеленський несуть відповідальність за нездатність Києва перешкодити завершенню будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Поділитись