В Україні заведено кримінальні справи проти шести тисяч росіян

В Україні заведено кримінальні справи проти шести тисяч росіян

Близько 6 тисяч кримінальних справ заведено в Україні щодо російських громадян.

Цю тему підняв російський журналіст Кирило Вишинський. Він пояснив, що цих людей звинувачують у державній зраді і подібних злочинах.

Кирило Вишинський заявив, що займеться підготовкою списків переслідуваних на Україні кримчан. За його словами, роботи буде багато.

“Я розумію, що у моїх колег питання інституційні, стосуються серйозних змін в тому числі в законодавстві, якихось принципах. Мої питання в першу чергу стосуються більш приватних, так як вони стосуються конкретних людей, і вони вирішуються, на мій погляд, набагато складніше, тому що це за межами, це неможливо змінити законами, це неможливо змінити президентськими указами”, – пояснив Вишинський.

Він зазначив, що в даному питанні потрібна велика систематична робота.

“Мені здається, на сьогоднішній день існують вводилися санкції проти держави … спустилися на рівень дискримінації громадян РФ за кордоном. Дискримінації в різних сферах. Одна з найсерйозніших сфер – це сфера дискримінації російських журналістів за кордоном”, – уточнив Вишинський.

Нагадаємо, 28 серпня 2019 року Вишинського звільнили, 7 вересня він прилетів до Москви в рамках обміну з Києвом за схемою «35 на 35».

Поділитись