Вишинський відповів на питання про тортури

Вишинський відповів на питання про тортури

Журналіст Кирило Вишинський, головний редактор порталу «РІА Новини Україна», якого київський суду 28 серпня звільнив з-під арешту, заявив, що не піддавався тортурам, перебуваючи під вартою.

Про це він сказав в інтерв’ю програмі «Центральне телебачення» на телеканалі НТВ. “У мене немає на тілі слідів катувань або синців. Сам факт потрапляння до в’язниці для людини, яка відчуває себе невинним, звичайно, – це велике психологічне випробування”, – зазначив журналіст.

Вишинський перебував в ув’язненні більше року, в суді він дав зобов’язання, що не ховатиметься і готовий з’являтися до суду на першу вимогу. Журналіст розповів про те, що дуже хотів би побачитися з сім’єю, яка знаходиться в Москві. Але поки він щасливий вже від того, що йому вдалося поспілкуватися з рідними по телефону.

“Для мене це дуже емоційно непростий момент, тому що емоції переповнювали. Тому що я зараз про це згадую, мені доводиться стримувати грудку, який підступає до горла”, – сказав він.

Однак своєї згоди на можливий обмін ув’язненими між Росією і Україною, інформація про який з’явилася в ЗМІ, він не давав, бо має намір довести в суді свою невинність.

“Хочу довести свою невинність у суді – для мене зараз це головне завдання”, – сказав він.

У Вишинського подвійне громадянство. Він – громадянин України, чотири роки тому отримав російське громадянство. Він був затриманий в Києві в травні минулого року за підозрою в державній зраді і підтримці самопроголошених ДНР і ЛНР. Всі звинувачення на свою адресу він заперечує.

Фото РИА Новости.

Поділитись