В Україні запустять онлайн-проект про вибори

В Україні запустять онлайн-проект про вибори

Онлайн-платформу створять в Україні, щоб громадяни більше знали про вибори в країні.

Ідея належить Раді Європи і Центральній виборчій комісії (ЦВК) України. РЄ опублікувала тендер на розробку цього інструменту.

Створення онлайн-платформи входить в проект «Підтримка в Україні прозорої та добросовісної виборної практики, яка охоплює всі групи населення». Поява такого інтернет-ресурсу необхідна через часті зміни в українському законодавстві.

«З огляду на постійні і часті зміни, яким піддаються закони України, причому найчастіше напередодні пов’язаних з ними виборів, на запит головного національного партнера проекту, ЦВК України, Рада Європи підтримає розробку і запуск постійної онлайн-платформи ЦВК для вивчення і підвищення обізнаності про вибори», – йдеться в документі.

На платформі опублікують інформацію про вибори: інфографіку, брошури, відеоролики, онлайн-курси, освітні блоги і гри. Всі вони будуть підлягати періодичному оновленню.

Інтернет-проект потрібний для підвищення політичної та правової культури виборців. Це відноситься і до знань, пов’язаних з виборчим законодавством України, процесом виборів.

Запустити ресурс планують у вересні 2020 року, перед місцевими виборами в Україні. В рамках даного тендеру Рада Європи готова виділити до 150 тисяч євро.

Поділитись