В Україні запровадять санкції проти сина Олександра Лукашенка

В Україні запровадять санкції проти сина Олександра Лукашенка

Уряд України рекомендував Раді національної безпеки і оборони (РНБО) країни розглянути питання про введення санкцій проти низки вищих посадових осіб Білорусі, а також проти сина президента країни Олександра Лукашенка Віктора Лукашенко.

Нагадаємо, що син Олександра Лукашенка Віктор займає пост радника президента з питань національної безпеки країни, тобто є державним службовцем, що відповідає, в тому числі, і за безпеку білоруської держави.

У список осіб, проти яких рекомендується ввести санкції, крім Віктора Лукашенко, фігурують глава адміністрації президента Білорусії Ігор Сергієнко, керівник Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина, голова Слідчого комітету Іван Носкевіч, міністр внутрішніх справ Іван Кубрак, перший заступник міністра внутрішніх справ – начальник кримінальної міліції Білорусі Геннадій Казакевич, командир білоруського спецназу «Альфа» Сергій Зубков, начальник СІЗО Мінська «Окрестина» Іван Соколовський. Крім того, санкції запропоновано ввести відносно посла Білорусії в Вірменії Олександра Конюка, який під час заворушень в Мінську був генеральним прокурором країни.

Санкції будуть включати в себе блокування всіх фінансових активів і заборону на проїзд через територію України. У Києві розглядають санкції в контексті солідарності з Євросоюзом, який раніше також ввів санкції проти Білорусії в знак протесту проти придушення виступів опозиції в цій країні.

Поділитись