МЗС України: кордон з Білоруссю залишається відкритим

МЗС України: кордон з Білоруссю залишається відкритим

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що кордон з Білоруссю залишається відкритою, а заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка треба ретельно перевіряти.


“Олександр Лукашенко – це людина, за яким потрібно робити ретельні fact-checking (перевірка фактів). І запевняю вас, що його заява про контрабанду зброї з України в Білорусь не пройде жоден fact-checking, тому що це не відповідає дійсності. Як і його заяви про те, що кордон закрився. За моєю інформацією, станом на зараз все працює. Україна не шукає конфлікту, але Україна завжди буде дуже жорстко захищати свої інтереси, якщо хтось спробує цей конфлікт нам нав’язати” , – сказав Кулеба на прес-конференції в рамках форуму “Україна 30. Міжнародна політика” в понеділок.

У п’ятницю Лукашенко заявив, що доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною. За його словами, з української сторони в Білорусію надходить “величезна кількість зброї”. Українська Держприкордонслужба у відповідь поінформувала, що за останні півроку число затриманої на кордоні зброї скоротилося з обох сторін. Представник білоруського Державного прикордонного комітету Антон Бичковський повідомив, що охорона державного кордону Білорусі з Україною йде в посиленому варіанті.

Поділитись