В Україні у вибуху на газопроводі звинуватили екс-депутата Мосійчука

В Україні у вибуху на газопроводі звинуватили екс-депутата Мосійчука

Компанія “Лубнигаз” просить правоохоронні органи України перевірити колишнього депутата Верховної ради Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху, який стався в суботу на магістральному газопроводі “Уренгой – Помари – Ужгород” в Полтавській області.

“Мосійчук на сторінці в Facebook першим повідомив про те, що вибух – цілеспрямована диверсія, і звинуватив у цьому свого опонента підприємство “Лубнигаз”, яке Мосійчук намагається захопити вже не перший рік. Ці неправдиві звинувачення прозвучали набагато раніше, ніж власник газопроводу “Укртрансгаз” або Держслужба України з надзвичайних ситуацій проінформували про сам факт аварії, не кажучи вже про її причини”, – йдеться в заяві компанії.

У компанії нагадали, що Мосейчук має судимість за тероризм і провів у в’язниці більше трьох років. В “Лубнигаз” також стверджують, що група Мосейчука з липня 2017 роки намагається провести рейдерське захоплення підприємства.

“Мосейчук здійснює тиск на “Лубнигаз”, застосовуючи відверту брехню і погрози”, – підкреслюється в заяві.

Екс-депутат в свою чергу спростував ці звинувачення. На його думку, в суботу “в полі під Лубнами дійсно мала місце диверсія”.

“Під заступництвом “Лубнигаз” пройшла несанкціонована врізка в магістраль для розкрадання газу і газоконденсату з метою подальшого продажу на незаконних заправках”, – написав Мосейчук в Telegram-каналі.

Потужний вибух поблизу Лубен Полтавської області стався в суботу. За попередніми даними, його причиною стала розгерметизація на газопроводі. Жертв і постраждалих немає. У компанії “Оператор газотранспортної системи України” запевнили, що вибух на ділянці магістрального газопроводу, по якому газ з Росії надходить до Європи, не вплинув на транзит палива.

Поділитись