В Україні розслідують масштабні зловживання посадовців Житомирської митниці

В Україні розслідують масштабні зловживання посадовців Житомирської митниці

Стало відомо, що  у місті Хмельницькому, викрили масштабні зловживання посадовців Житомирської митниці ДФС.

Як повідомили у ДБР, керівнику відділу митного оформлення одного із митних постів та двом його підлеглим повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, передає Newformat.info.

“За даними слідства керівник відділу митного оформлення та двоє його підлеглих здійснювали митне оформлення нафтопродуктів за недостовірною класифікацією. Як наслідок, оформлення товарів здійснювалось за заниженими митними ставками. За результатами експертизи такі дії митників у 2019 році завдали держбюджету збитків на суму 900 тисяч гривень”, – зазначили у ДБР.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 та ч. 2. ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини підозрюваним митникам загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поділитись