В Україні розповіли про «непоправний провал» Зеленського в Катарі

В Україні розповіли про «непоправний провал» Зеленського в Катарі

Візит президента України Володимира Зеленського в Катар на тлі заяв Києва про «російську загрозу» є «приголомшливим і непоправних провалом», вважає журналіст українського телеканалу «Еспресо» Віталій Портников.


У минулу п’ятницю президент США Джо Байден у телефонній розмові із Зеленським заявив, що Вашингтон продовжить підтримувати Київ. Глави держав також обговорили нібито має місце нарощування Росією військової присутності біля кордонів з Україною.

Портников зазначає, що Зеленський спокійно покинув країну на тлі заяв офіційного Києва про нібито «російську загрозу». Така поведінка президента, на думку журналіста, викликає сумніви в тому, що така загроза взагалі існує.

«Зазвичай в ситуації небезпеки, яка загрожує їх державам і чревата війною і жертвами, глави держав переривають офіційні візити або відпустки і повертаються додому. Переривають, а не починають! Про що свідчить така поведінка Зеленського з точки зору західної дипломатії і громадської думки? Про те, що ніякої реальної небезпеки немає. Що все це була українська вигадка, а російські чиновники, які стверджували, що маневри їхніх збройних сил нікому не загрожують, говорили правду», – цитує Портникова «Еспресо».

«Це і є приголомшливий і непоправної провал української політики і дипломатії після очевидних успіхів останніх тижнів», – пояснив журналіст.

На думку Плотнікова, насправді президент України поїхав в Катар, «просто тому, що йому так захотілося».

«Тому, що ні сам Зеленський, ні його помічники, ні його прихильники не відчувають ніякої відповідальності за нашу країну. Катар так Катар, чому б і ні?» – уклав він.

Поділитись