В Україні пояснили, чому Зеленський приїде до Путіна в Крим

В Україні пояснили, чому Зеленський приїде до Путіна в Крим

Президент України Володимир Зеленський буде змушений погодитися на зустріч зі своїм російським колегою Володимиром Путіним в Криму або в Москві через важливість саміту для Києва, заявив в ефірі телеканалу “НАШ” екс-депутат Ради Євген Мураєв.


“Якщо раніше Зеленський ще вибирав, де можна зустрічатися, то подивіться, чим закінчиться. Зустріч буде в Москві, швидше за все. <…> І до речі може бути ще в Криму. Це було б красиво”, – сказав Мураєв.

На запитання ведучої, чи може зустріч пройти в Мінську, політик зазначив, що хоча така ймовірність мала, вона все-таки існує.

“Ну до речі в Білорусі теж сором. Після того, що українська влада на дипломатичному рівні зробила з Білорусією, з Лукашенком. Теж може бути”, – заявив Мураєв.

Колишній депутат пояснив, що Україна набагато більше зацікавлена ​​у зустрічі Зеленського і Путіна. На думку Мураєва, саміт з російським лідером життєво важливий для Києва через питання врегулювання конфлікту на сході України, транзиту газу і важкого економічного становища в країні.

На запитання ведучого, чи дійсно Зеленський погодиться “піти на приниження” і приїхати до Криму, хоча російський лідер не буде обговорювати з ним питання півострова, Мураєв відзначив, що український президент – “заручник своїх слів”.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Путін чітко підтвердив свою готовність зустрітися із Зеленським, так як відносини двох країн треба виправляти, однак взаємної політичної волі з Києва не видно. Проте міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ готовий до зустрічі лідерів двох держав, однак складається враження, що Москва “уникає цієї зустрічі” і нібито “саме російська сторона постійно знаходить відмовки, щоб цієї зустрічі уникнути”.

Інформоване джерело в Москві розповіло, що українська сторона уникає прямих контактів з Росією з приводу проведення зустрічі президентів двох країн, уникаючи обговорювати питання і через офіційних осіб, і за допомогою дипломатичних каналів. Співрозмовник агентства зазначив, що глава Кулеба знає, що потрібно робити, якщо він дійсно налаштований на відновлення відносин.

Поділитись