В Україні покращать надання послуг в ЦНАПах людям з інвалідністю

В Україні покращать надання послуг в ЦНАПах людям з інвалідністю

У Кабінеті Міністрів України прийняли постанову №714, яка передбачає зміни до затвердженого Примірного положення про центр надання адміністративних послуг.

Таким чином мають покращити інформаційне забезпечення відвідувачів ЦНАПів та облаштувати їх з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, інших маломобільних груп населення.

За даними на початок липня 2019 року, в Україні діє 796 ЦНАПів, якими користується близько 57 тисяч українців щоденно. При цьому, 6% користувачів Центрів становлять люди з інвалідністю.

Як розповіли у Офісі реформи адмінпослуг (проєкт EDGE), більш доступними та простими в отриманні послуги стануть, насамперед, для осіб з інвалідністю та маломобільних груп, які зможуть отримати обслуговування вдома та в ЦНАПах. Приміщення Центрів мають облаштовувати з безперешкодним доступом, пандусами, поручнями та місцем для інвалідних візків, а також матимуть інформацію шрифтом Брайля і обладнані санітарні кімнати.

Жителі Об’єднаних територіальних громад і віддалених населених пунктів зможуть користуватися територіальними підрозділами ЦНАП. Передбачається створення віддалених робочих місць адміністраторів і спеціалізовану роботу старост.

Окрім цього, кожен відвідувач зможе скористатися платіжними й інформаційними терміналами в приміщеннях, попередньо записатися в чергу, почекати на прийом у окремо відведеній зоні, отримати консультацію телефоном та залишити відгук у спеціальній книзі чи скриньці, пише invak.info.

Поділитись