В Україні побудують військову базу за стандартами НАТО

В Україні побудують військову базу за стандартами НАТО

Командувач морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль уточнив, яка техніка та зброя надійде морпіхам у 2020 році, коли створять школу морського піхотинця та чому контракти військових доповнили положеннями про харасмент.

Генерал в інтерв’ю АрміяInform також розповів про бойове чергування українських морпіхів у тактичній групі ЄС та наближення до стандартів НАТО.

На території одного підрозділу морської піхоти у 2020 році побудують військову базу за стандартами НАТО. Торік морпіхи отримали базу відпочинку «Білі крила» на Херсонщині та будівлю колишнього табору «Орлятко» у Маріуполі. «Два підрозділи морської піхоти нарешті мають пункти постійної дислокації».

Підрозділи морських піхотинців дислокуються на найважливіших приморських напрямках: на правому фланзі контролюється Дунай, а на лівому – Маріуполь. «Ми завжди розташовані на десантно-небезпечних напрямках або неподалік. Це дозволяє у найкоротший термін їх обороняти».

Морська піхота активно залучається до бойових навчань, зокрема, міжнародних. «Одна рота знаходиться у постійній боєготовності, на оперативному чергуванні у складі бойової тактичної групи ЄС «Хелброк».

Понад 70 одиниць військового транспорту та більше 80 екземплярів бронетанкової техніки надійдуть морській піхоті цього року. Серед них бронеавтомобіль «Козак-2М1». Штати двох бригад морпіхів наближаються до однотипності та володіння однотипним озброєнням, що покращить їх універсальність.

Морська піхота отримає перші ракетні комплекси наземного базування з протикорабельною ракетою «Нептун». Після цього організують ракетний полк, що «надасть серйозні можливості для протидії агресії РФ з моря».

Артилеристів морської піхоти забезпечать сучасними комплексами управління, крім уже наявних іноземних систем контрбатарейної боротьби, а також вітчизняних ПТРК «Стугна-П», ЛПТРК «Корсар» та безпілотників, які відповідають стандартам НАТО, передает ua.news.

Поділитись