В Україні планують перевірити 500 шкіл

В Україні планують перевірити 500 шкіл

В Україні розпочали масові перевірки шкіл, які проводять у рамках проєкту удосконалення системи харчування, який ініціювала дружина президента Олена Зеленська.

Всього планують відвідати 500 шкіл у різних областях.

Уже створили робочу групу, яка визначила критерії та пріоритетні питання для проведення комісійного обстеження. Туди входять представники міністерства освіти і науки, а також міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України разом з Держпродспоживслужбою, повідомляють на сайті президента України.

“Під час обстежень перевірять технічний стан та оснащення шкільних харчоблоків, рецептуру, за якою готують дітям. Також меню, його калорійність та різноманітність, доступ до питної води і її якість, систему контролю якості та безпечності продуктів та умови їхнього зберігання, загальний санітарно-гігієнічний стан”, — йдеться в повідомленні, передає “Новий Формат”.

До 28 лютого цього року проведуть аналіз та підготують звіт, щодо поточного стану системи шкільного харчування. Після цього напрацьовуватимуть шляхи її вдосконалення.

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад представила «To do list» зміни, які впровадять у сфері освіти та науки. Усі зміни пройдуть в три періоди — до кінця 2019 року, впродовж 2020 року і протягом наступних 5 років.

Поділитись