У школах можуть відновити програму «Склянка молока»

У школах можуть відновити програму «Склянка молока»

В Україні можуть відновити програму «Склянка молока», яка діє у багатьох європейських країнах та свого часу існувала у декількох регіонах України. Про це йшлося під час Skype-наради дружини президента Олени Зеленської з керівником Черкаської області Романом Боднаром.

Зокрема, у ході спілкування ішлося про перебіг підготовки пілотного проекту, який має на меті забезпечити в раціоні дітей достатню кількість молочних та кисломолочних продуктів.

Оскільки програма «Склянка молока» продемонструвала ефективність і позитивний вплив на здоров’я дітей, було запропоновано її відновити.

Черкащина зголосилася стати пілотним регіоном для впровадження подібного проекту та вже розпочала його розробку.

Окрім того, не оминули увагою і побажання батьків, які просили, щоб у раціоні школярів було не лише цільне молоко, а й кисломолочні продукти. Тому вирішили не обмежувати проект конкретною категорією продуктів, а комплексно працювати над запровадженням збалансованого харчування.

Зі свого боку Роман Боднар наголосив на потребі зосередитися на технічному оснащенні їдалень, зокрема харчоблоків. Тож, за домовленістю, впродовж лютого буде прописаний план проекту з урахуванням деталей. Далі його узгоджуватимуть профільні міністерства, пише osvita.ua.

Поділитись