В Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики

В Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики

Асоціація “Союз птахівників України” має намір з 1 січня наступного року перевіряти виробників курятини, яєць та іншої продукції птахівництва на використання антибіотиків.

“З першого січня 2020 Асоціація “Союз птахівників України” починає контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевої продукції та продуктів життєдіяльності птиці протягом усього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах-членах Асоціації”, – йдеться в повідомленні прес-служби асоціації.

Зокрема, маються на увазі підприємства “Миронівська птахофабрика”, “Вінницька птахофабрика” (МХП), “Ясенсвіт” (“Овостар Юніон”) і “Володимир-Волинська птахофабрика”. Крім того, асоціація за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) розробила систему маркування продукції, вирощеної без антибіотиків, а також критерії для отримання виробниками права наносити таку маркування.

 Асоціація має намір провести лабораторні дослідження та після отримання достатнього обсягу даних (близько 3 місяців) провести аудит на зазначених підприємствах, після чого вона винесе рішення про надання права наносити маркування на продукти даних компаній. Результати аудиту будуть доступні кінцевому споживачеві на сайті асоціації.

Поділитись