В Україні назвали причину, яка стримує Росію в Донбасі

В Україні назвали причину, яка стримує Росію в Донбасі

Українські аналітики останнім часом нерідко повідомляють про те, що в Донбасі може початися загострення, звинувачуючи в цьому Росію.

До слова, в невизнаних та самопроголошених республіках ДНР і ЛНР колаборантська влада також не виключає повторення широкомасштабних боїв, але впевнені, що підготовку до наступу якраз веде Україна, концентруючи сили у лінії зіткнення.

Директор Українського інституту політики (УИП) Руслан Бортник висловив свою точку зору, чому «російський наступ» на Донбасі ще не почався і коли може початися.

“Росії невигідно військове загострення. Вирішується доля «Північного потоку-2», – наводить слова українського експерта портал “Свободная пресса”.

Політолог додав, що, на його думку, зараз світ в Україні тримається на “останній, єдиній тоненькій нитці – на” Північному потоці-2″.

При цьому, вважає український фахівець, якщо цей газовий проект буде заблокований або повністю завершено, це нібито «розв’яже руки Кремлю».

«При цьому треба пам’ятати, що російське суспільство його легітимізує – скаже: так, треба захищати Донбас!» – прогнозує Бортник реакцію російського суспільства.

Також він зазначив, що українська влада зараз є «колосом на глиняних ногах, навіть на одній нозі», і це, за його словами, в Росії прекрасно розуміють.

Поділитись