В Україні назвали причини втрати Криму

В Україні назвали причини втрати Криму

Член Ради з питань міжнаціональних відносин при президенті Росії Богдан Безпалько прокоментував ЗМІ озвучені Києвом “справжні причини” втрати Криму.


Раніше Державне бюро розслідувань (ДБР) України назвало свою версію того, чому Крим пішов з-під контролю Києва. Причинами такого розвитку події названі “злочинне скорочення” української армії в 2012 і 2013 роках, значне зниження штатної чисельності військкоматів, “знищення ППО Криму”, незаконні організаційні зміни в ЗСУ, що не дозволило сформувати “ударну групу” в період кримських подій, а також неприйняття заходів по реагуванню на зовнішні загрози.

За словами Безпалька, подія ніяк не пов’язане з тим, що в країні була надто слабка армія і недолік озброєння. У Києві, за його словами, не розуміють, що дані події обумовлені тим, що сама по собі Україна є клаптева ковдра, “зібране з різних територій, які свого часу належали до різних цивілізацій”.

Він підкреслив, що саме це обумовлює відцентрову тенденцію в країні. “Невже ті люди, які сидять у Львові і ті, що сидять в Донецьку, залежать від кількості військкоматів, танків або літаків? Звичайно, ні”, – додав Безпалько.

Поділитись