В Україні можуть закритися 20% медіа через кризу

В Україні можуть закритися 20% медіа через кризу

Через кризу в Україні після карантину можуть закритися близько 20% медіа. Про це заявили в Національній спілці журналістів.

Там відзначили, що в період пандемії робота журналістів особливо важлива. Співробітники ЗМІ збирають для аудиторії правдиву та актуальну інформацію, часто ризикуючи своїм здоров’ям.

У багатьох країнах журналістам надано статус «ключових працівників» поряд з лікарями, правоохоронцями та працівниками комунальних служб. Уряду звільнили медіа від податків, замовляли в ЗМІ соціальну рекламу і видавали громадянам ваучери на підписку на газети.

«Вже сьогодні багато редакцій згортають проекти і звільняють працівників. І це в той час, коли увага до газет, радіо, телепрограм в онлайн-ЗМІ збільшується у всьому світі», – йдеться на сторінці спілки в Facebook.

У Національній спілці журналістів закликали підтримати українських журналістів, зазначивши, що громадяни країни довіряють працівникам ЗМІ «більше, ніж владі». Щоб звернути увагу на проблему, в соцмережах запущений хештег #Журналісті_Важливі.

На Україні загальнонаціональний карантин через коронавірус був введений 12 березня, після чого продовжувався, а обмежувальні заходи посилювалися. Жителі країни мають нести засоби індивідуального захисту і при знаходженні поза домом мати при собі документи, що підтверджують особу.

11 травня обмежувальні заходи були ослаблені. В країні відновили роботу магазини непродовольчих товарів, літні веранди ресторанів і кафе, знято заборону на прогулянки в парках. З 22 травня дозволена робота громадського транспорту, готелів і дитячих садів.

Поділитись