В РНБО України заявили, що Київ хоче припинити війну на Донбасі без втрати територій

В РНБО України заявили, що Київ хоче припинити війну на Донбасі без втрати територій

Припинення конфлікту на Донбасі не може супроводжуватися “втратою територій” для України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”.

“Наш президент вживає всіх необхідних заходів для того, щоб закінчити війну. Ви знаєте, тому що це для нас дуже складне питання, яке є сьогодні на території Донецької та Луганської областей. І нам треба в цьому питанні ставити крапку”, – заявив Данилов.

Він нагадав, що 18 лютого відбулося засідання РНБО, на якому була прийнята Стратегія національної безпеки і оборони, де все чітко прописано. “Припинення війни не може супроводжуватися тим, що Україна буде втрачати свої території або суверенітет”, – сказав він.

Данилов також розповів, що в Луганську у нього живе 88-річна мати, якій він кожен день телефонує. За його словами, “вона хоче побачити онуків, щоб ми зустрічалися, щоб ми жили разом, це дуже складне питання”.

В основі мирного врегулювання конфлікту на Донбасі лежать “мінські угоди”, які передбачають не тільки припинення вогню, відведення озброєнь, проведення амністії, відновлення економічних зв’язків, а й проведення глибокої конституційної реформи в Україні, результатом якої повинна стати децентралізація влади з урахуванням особливого статусу окремих районів Донецької і Луганської областей.

Поділитись