В ООН повідомили про зростання забруднення навколишнього середовища пластиком через маски і рукавички

В ООН повідомили про зростання забруднення навколишнього середовища пластиком через маски і рукавички

Пандемія коронавірусу позначилася на зростанні забруднення навколишнього середовища пластиком через використання масок, захисних рукавичок і антисептиків.

Про це йдеться в доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку.

В результаті введення обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19, викиди парникових газів різко скоротилися до 5%. При цьому автори доповіді відзначають, що «не всі заходи, спрямовані на стримування коронавірусу, надали позитивний вплив на навколишнє середовище».

«Наші вулиці, пляжі і океани постраждали від спалахів COVID-19», – йдеться в доповіді. Крім того, соціальне дистанціювання призвело до зростання доставок товарів з інтернет-магазинів в пластиковій упаковці.

Директор департаменту міжнародної торгівлі ЮНКТАД Памела Коук-Гамільтон зазначила, що забруднення навколишнього середовища пластиком і раніше було однією з головних загроз планеті, однак пандемія «значно погіршила ситуацію».

За підрахунками консалтингової компанії Grand View Research, цього року світові продажі одноразових масок збільшилися з 800 мільйонів до 166 мільярдів порівняно з попереднім роком. У ЮНКТАД вважають, що приблизно 75% пластика, який накопичився під час пандемії, швидше за все, стане відходами, засмічують звалища і моря.

Поділитись