В Києві затримано осіб під час спроби заволодіти 100 тисячами доларів США

В Києві затримано осіб під час спроби заволодіти 100 тисячами доларів США

В Києві затримано двох осіб під час спроби заволодіти 100 тисячами доларів США. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України затримано двох мешканців м. Києва під час вчинення закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами у розмірі 100 тис доларів США шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі ( ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 369 КК України).

“За даними слідства, двоє громадян, діючи за попередньою змовою, підбурювали представника іноземної компанії до передачі 100 тис доларів США неправомірної вигоди керівництву Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби України, а також судді. За ці кошти вони обіцяли нібито сприяння в ухваленні судового рішення про скасування арешту майна та подальшого його повернення, мотивуючи наявністю відповідних особистих зв’язків. При цьому передавати «винагороду» вони не збиралися, а мали намір нею заволодіти”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі дії тривають, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись