В Італії відбудеться конференція G20, присвячена розширенню прав і можливостей жінок

В Італії відбудеться конференція G20, присвячена розширенню прав і можливостей жінок

Її учасники, ймовірно, обговорять і ситуація в Афганістані.

Міністри з країн «великої двадцятки», представники міжнародних організацій, бізнес-спільноти, громадянського суспільства і вчені сьогодні обговорюватимуть гендерна нерівність.

Упор буде зроблений на зусиллях зі створення якісних робочих місць для жінок, збільшення їх представництва на керівних посадах, захисту прав та боротьбу з насильством. У країнах G20 і раніше зберігається істотний дисбаланс в рівні зарплат і кар’єрні перспективи.

Тому центральними темами конференції стануть – підтримка підвищення фінансової та цифрової грамотності жінок, розширення економічних прав і створення нових можливостей для працевлаштування, гідної оплати і професійного розвитку. Не виключено, що однією з тем стане ситуація в Афганістані, захопленому бойовиками.

Світова спільнота занепокоєна становищем жінок при новій владі. Правозахисники побоюються, що жінки будуть піддаватися дискримінації та насильству.

Раніше країни «великої сімки» заявили, що будуть користуватися можливостями формату G20 і ООН для вирішення проблем Афганістану і зокрема контролю за тим, як будуть дотримуватися права жінок.

Конференція проводиться напередодні саміту «великої двадцятки», який пройде в кінці жовтня.

Поділитись