В Іспанії затримали росіян з 35 тоннами гашишу

В Іспанії затримали росіян з 35 тоннами гашишу

Іспанська поліція в ході великої операції по припиненню незаконних поставок гашишу в Європу затримала двох росіян за підозрою в перевезенні наркотиків.

Про це повідомило посольство РФ в Мадриді. «Посольство в курсі ситуації з затриманням іспанськими компетентними органами групи осіб, серед яких двоє росіян, у справі, пов’язаній з наркотиками», – наводить RT повідомлення відомства.

У дипмісії відзначили, що питання тримається на контролі, встановлюються деталі.

За чотири дні національна поліція Іспанії перехопила шість яхт одного злочинного угруповання зі Східної Європи, були вилучені 35 тонн гашишу, зазначає телеканал «360». Всього у справі затримали двох росіян і дев’ятьох громадян Болгарії.

Розслідування по даній справі почалося ще в березні 2019 року. Перші вилучення наркотиків були зроблені ще в березні цього року. Тоді правоохоронці перехопили вітрильник, на борту якого знаходилося 4,6 кг гашишу. Іспанські правоохоронці заявили, що торговці наркотиками використовують нові маршрути через Канарські острови і Африку після того, як їм перекрили доступ через Гібралтарську протоку.

Проведену у вересні операцію вже назвали однією з найбільших в історії щодо запобігання морського наркотрафіку. Вартість вилученої речовини оцінили в € 60 млрд.

Поділитись