В Ірані протяжність залізничної мережі досягла 14 000 кілометрів

В Ірані протяжність залізничної мережі досягла 14 000 кілометрів

Заступник міністра автомобільних доріг і генеральний директор компанії з будівництва та розвитку транспортної інфраструктури Ірану оцінив протяжність залізничної мережі країни в 14 000 кілометрів.

Про це повідомило іранське агентство Mehr News.

«З відкриттям залізниці Хаф-Герат протяжність залізничної мережі Ірану в цілому досягла 14 000 км», – зазначив Хейролла Хадема, виступаючи на церемонії відкриття залізничної гілки в режимі відеоконференції.

«Відкриття залізниці Хаф-Герат стане поворотним пунктом в соціально-економічних відносинах між двома народами Ірану і Афганістану», – підкреслив він.

Далі чиновник заявив, що п’ять провінційних центрів приєдналися до національної залізничної мережі в минулому році (закінчився 20 березня 2020 року), три інші провінції також будуть підключені до національної залізничної мережі в наступному році.

«Країна стане свідком підключення порту Чабахар до національної залізничної мережі в наступному році (настане 21 березня 2021 року)», – сказав Хадема, зазначивши: «Відповідно, Афганістан також може отримати вигоду з істотних переваг цієї залізничної мережі».

Поділитись