В Індії померлих від коронавірусу людей спалюють прямо на вулиці

В Індії померлих від коронавірусу людей спалюють прямо на вулиці

В Індії майже 350 тисяч нових випадків зараження коронавірусом в день, кожні чотири хвилини в столиці країни Делі вмирає одна людина.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді заявив, що країна знаходиться в епіцентрі коронавірусного шторму.

Трупи померлих від коронавируса людей спалюють прямо на вулиці через брак місць, а в багатьох лікарнях закінчилися ліжка і кисень, тому вони не приймають пацієнтів.

Загальна кількість заражених коронавірусом склало майже 20 мільйонів чоловік, за цим показником Індія посідає друге місце після США.

“Ми були впевнені в перемозі після успішної боротьби з першою хвилею, але ця буря потрясла націю”, – сказав прем’єр-міністр Індії в радіозверненні до народу.

Великобританія в неділю направила до Індії 495 кисневих концентраторів, 120 неінвазивних апаратів і 20 ручних апаратів штучного дихання.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв, що Лондон зробить все можливе, щоб допомогти країні.

Євросоюз також пообіцяв відправити до Індії кисень і медикаменти.

США, які посідають перше місце за кількістю хворих у світі, почнуть поставляти в Індію набори для експрес-діагностики коронавируса, апарати штучного дихання і засоби індивідуального захисту для лікарів.

Ентоні Фаучи, старший медичний радник президента США Джо Байдена, додав, що США також відправлять до Індії дози вакцини і допомагатимуть наростити її виробництво на місці.

Поділитись